Braun Anna

 

Braun Anna

 

Képzettségek:
Gerincjóga, hatha jóga, astanga jóga oktató

Óratípusok:
Gerincjóga, Hatha jóga, Astanga jóga

 

 

 

Braun Anna
"Amikor először jógáztam, elájultam. Ébredéskor biztos voltam benne, hogy soha többé nem fogok szőnyegre állni. Amikor újra ráálltam, azt gondoltam, semmi ehhez foghatóan izgalmas nem történt velem még korábban. A kettő között több mint tíz év telt el – és a második élmény óta sem kevés. Azt már ebből a két találkozásból megtanultam, hogy a sohák nálam nem működnek. Így minden reggel felteszem a kérdést, vajon ma jógázom-e. És ha igen, miért.

A miértek pedig folyton változnak. Amikor elkezdtem az oktatóképzést, a miértre a harmónia volt a válasz. Amikor befejeztem, az egység. Most az öröm. És minden miért mögött húzódik a hála, hogy létezik és engem is megtalált ez a tökéletesség, ami a jóga, és minden gyakorlásomban ott van a tisztelet az engem tanítók, Németh Gergő, Juhász Sarolta és Pápa Gyöngyvér felé, és azok felé, akik a tradíciót elérhetővé és tanulhatóvá tették számunkra, nyugati elmével és fizikummal élők számára.

Hosszú évek sokféle mozgástapasztalata után az astanga jóga adta meg azt a komplex, szavakra csak hiányosan lefordítható élményt, amire minden lelki és testi porcikám vágyott. Az astangában megtalálom mindazt, amit korábban máshonnan gyűjtögettem össze: a kortárs tánc szabadságát és hajlékonyságát, az úszás mély, ritmikus figyelmét, a futásban fontos állóképességet és kitartást. Megmutatja a határaimat és azt is, hogy teljesen felesleges hozzájuk ragaszkodnom. Megtanítja a fegyelmet, és azt, hogy teljesen felesleges görcsösen, túlszabályozottan élnem. Az astanga gyakorlás számomra több mint önismereti út – a legtapintatosabb önirónia útja. "

 

Villáminterjú

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Anna: Mi az, amivel a legtöbbet tehetek önmagamért és másokért?

Hogy telik egy napod?
Anna: Sokféle napom van. A nap, amit igazán szeretek, úgy telik, hogy reggel gyakorolok, elviszem a kutyát futni, aztán olvasok, írok és tanulok, beszélgetek azokkal, akiknek a véleménye fontos számomra, akiknek a tapasztalatából tanulhatok, majd segítek másoknak fejlődni. Ha ez egy boldog nap, akkor este sokat nevetgélek otthon a kisfiunkkal.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Anna: Egyértelműen a légzéssel. Évekig az ászanák érdekeltek, most minden figyelmem a légzésre irányul.

Legtöbbet használd szófordulataid jógaórán?
Anna: „A tested már képes rá, na?” Mondom azt is, hogy „ne felejts el lélegezni”, meg azt, hogy „említettem már ma, hogy bandha?”. De a leggyakrabban szerintem azt mondom, hogy „ez ma csodaszép!”.

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Anna: Ha már öreg, bölcs jógi lennék, akkor biztosan tudnám a választ! Szerintem azt mondanám, hogy maradj csöndben. Majd ha öreg, vagy/és bölcs jógi leszek, ezt a sort kijavítom :) 

 

 

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 2 200 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 18 900 Ft
4 hetes: 19 800 Ft
Negyedéves: 48 000 Ft

Fizetési lehetőségek,
bérletek, akciók,
kedvezmények ›

H-P 10.00-18.00:
+36706046599
HÍRLEVÉL


STÚDIÓINK

Mandala Jóga Deáktér 
1075 Bp., Károly krt. 7.
Mandala Jóga Nyugati
1132 Bp., Kresz Géza u. 27.
Mandala Jóga Liget
1078 Bp., Nefelejcs u. 58.
Mandala Jóga Újbuda
1114 Bp. Bartók Béla út 55.


VIDÉKI STÚDIÓK:
Mandala Jóga Szeged
Mandala Jóga Pécs
Mandala Jóga Debrecen

 

© Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület l Minden jog fenntartva

 

 

 

ÓRAREND l TANFOLYAM l OKTATÓKÉPZÉS

 

Kérdésed van?

09.00-17.00

 

©Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület
Minden jog fenntartva