Nagygyörgy Emese

 

Képzettségek:
Hatha Jóga oktató, Gerincjóga oktató, OKJ sportoktató, Jóga Mozgásterapeuta (Haladó gerincjóga), Hatha Flow Jóga oktató, Astanga jóga oktató

Óratípusok:
Astanga, Gerincjóga, Hatha jóga flow, Hatha jóga

 

 

 

Nagygyörgy Emese Hogy hogyan kezdődött? Dióhéjban úgy, hogy gyerekes ábrándjaim tettekre váltottam. Vonzott, hogy vannak akik testileg birtokában vannak valami titoknak, valami emberfelettinek … a belső béke, „a Kelet Bölcsessége” … és nem számított, hogy honnan kezdem. A jóga megtanított szembesülni önmagammal, a hamis ismeretek mindennapokat megkeserítő önbecsapásaival és a fizikai lényemmel, mint olyannal, ami innen visszanézve talán inkább olyan, mint ami nem is létezett. Türelemre nevelt és megtanultam küzdeni. Nem törődök bele és kullogok el leszegett fejjel, hogy már elkezdeni is kár bármit is. A hosszan tartó sikertelenség sem tántorít el. A legapróbb dolgok iránt is nagy örömmel fordulok. El tudom fogadni magam annak, aki épp vagyok és annak, akivé válni akarok. Nem sietek sehova.

Így tettem túl magam a kezdeti nehézségeken mármint azon, hogy én sem tudtam semmit megcsinálni. Rendszeres, kitartó gyakorlással, kisujjnyi lépésekkel közelébe értem az álmomnak, de idővel már valami sokkal többnek lettem birtokában, mint pusztán annak, hogy képes vagyok fizikailag olyanokra, amikre korábban nem. Mára már a rengeteg gyakorlás, a mozdulatsorok bizonyos szempontból ellényegtelenednek, de a jóga volt az út. És ma is megmaradt annak, ami az induláskor volt.

Része lettem egy megmagyarázhatatlan áramlásnak, ami egyszerre sodor, de mégis én táplálom. Ami tőkesúly a viharban és kiránt belőle. Amit én tartok életben. Boldogan nézek szembe a jövővel, ha arra gondolok, hogy miket fogok még elsajátítani és megélni. -- Ilyenkor mindig eszembe jut Sri K. Pattabhi Jois mondata: „Nem a test merev, hanem az elme!”

 

Villáminterjú

Ha a jóga a válasz, mi a kérdés?
Emese: Mi a legjobb eszköz (majdnem) mindenre?

Hogy telik egy napod?
Emese: Reggel vagy órám van, vagy gyakorlok. Ha reggel nem gyakoroltam, akkor délelőtt gyakorlok. Napközben azt teszem, amit mindenki más délután szokott, főzőcskézek, pihenek, utánaolvasok dolgoknak. Este általában órám van, ha nem akkor elmegyek valaki máséra, vagy valami más programra ☺.

A jógának melyik területével foglalkozol most éppen mélyebben?
Emese: Az ászanákkal főleg anatómiai szempontból, és a szekvenálásukkal.

Legtöbbet használd szófordulataid jógaórán?
Emese: „Kapcsold össze a mozgást a légzéssel.” „Csak addig végezd ameddig jól esik.”

Ha már öreg, bölcs jógi lennél, mi lenne a legfontosabb üzeneted?
Emese: Soha ne hagyd abba ☺ . 

 

 

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 2 200 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 18 900 Ft
4 hetes: 19 800 Ft
Negyedéves: 48 000 Ft

Fizetési lehetőségek,
bérletek, akciók,
kedvezmények ›

H-P 10.00-18.00:
+36706046599
HÍRLEVÉL


STÚDIÓINK

Mandala Jóga Deáktér 
1075 Bp., Károly krt. 7.
Mandala Jóga Nyugati
1132 Bp., Kresz Géza u. 27.
Mandala Jóga Liget
1078 Bp., Nefelejcs u. 58.
Mandala Jóga Újbuda
1114 Bp. Bartók Béla út 55.


VIDÉKI STÚDIÓK:
Mandala Jóga Szeged
Mandala Jóga Pécs
Mandala Jóga Debrecen

 

© Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület l Minden jog fenntartva

 

 

 

ÓRAREND l TANFOLYAM l OKTATÓKÉPZÉS

 

Kérdésed van?

09.00-17.00

 

©Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület
Minden jog fenntartva