Jógával a női harmóniáért és egészségért! A nőijóga gyakorlása a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, segíti női mivoltunk teljesebb megélését.


Női gyakorlás
Női ciklusunk során hormonjaink folyamatos változásban vannak, és ezzel együtt folyamatos változásban van a kedélyünk, energiaszintünk, nyitottságunk vagy épp befelé fordulásunk. Egy nőijóga óra épp ezért nagyon megengedő: mindenki a saját ciklusának megfelelő dinamikával merülhet bele az áramlásba. Ennek támogatásaképp nem jellemző a szigorú javítás ezeken a foglalkozásokon.


A Nőijóga hatásai
Gyakorlataink az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát, hüvely területét, a medence és a has izmait. Lazítják, mobilizálják és egyben erősítik a csípőízületet. Tanítunk görcsoldó és ciklust szabályozó gyakorlatokat, így egyensúlyba kerül a hormonális rendszer, csökken vagy megszűnik a menstruáció előtti kellemetlen tünetegyüttes (PMS). A helyes légzés elsajátítása is hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonális működéshez, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitásához.
A rendszeres gyakorlás során tudatosulnak a női szervekhez kapcsolódó érzetek, a ciklusunk alatti változások, így ezeket megértve és elfogadva tudjuk önmagunkat is jobban megérteni, elfogadni és befogadóbbá válni az állandó változásra.


Egy nőijóga órán:

* csak nők gyakorolnak
* nincs javítás
* bízz a tested ösztönösségében
* áramolj a saját ciklusod szerint
* az a szabály, hogy nincs szabály

 

Órarendi foglalkozások:
A nőijóga foglalkozások másfél órásak: ráhangolódás, átmozgatás, intenzívebb gyakorlatok, légzések, relaxáció. Bármikor, bármelyik órához csatlakozhatsz és váltogathatod, hogy épp kihez, melyik terembe mész.


Női- és kismamajóga órák a Mandala Jógastúdiókban:

HÉTFŐ
KEDD
SZERDA
CSÜTÖRTÖK
PÉNTEK
Nyugati
Újbuda
Liget
Újbuda
Nyugati
 
 
Liget
   
Újbuda
   

 

 

Minitanfolyamok:
A 3-4 órás tanfolyam új lendületet ad, segít az elméleti háttér megértésében és megalapozza az otthoni gyakorlást. Többnyire egy konkrét témában tartjuk a minitanfolyamot. Tovább a minitanfolyamokhoz ›


Nőijóga oktatóképzés:

Alapfokú ismereteket nyújt, mely kezdő szintű Nőijóga foglalkozás megtartására készít fel. Javasoljuk jógaoktatóknak továbbképzésként, ill. akár önképzés céljából bármely érdeklődő nőnek. Min. egy éves jógagyakorlás javasolt a képzés elvégzéshez. Tovább a Nőijóga oktatóképzéshez ›

 

 

 

Gyakran feltett “női” kérdések

* Lehet-e menstruáció alatt jógázni?
Ha jól esik számodra a mozgás, igen. Az elengedést, az un. apána folyamatokat támogató gyakorlatok kifejezetten jólesőek ilyenkor, segítenek a görcsösség oldásában. Macskapóz, medenece körzések, lágy nyújtások, előrehajlások, csavarások javasoltak. A fordított testhelyzetek az apána ellen hatnak, így ezek végzése nem javasolt.

* Segít a nőijóga a hüvelyi gyengeségen (levegős, “pukizós” vagina)?
Igen. A medence alapot lezáró izomrétegek és a hüvely izmos fala is harántcsíkolt, “edzhető” izmokból épülnek fel. Nőijógán nagyon sok gyakorlatot végzünk ezek megerősítésére, melynek eredményeképpen megelőzhető ill. megszüntethető az inkontinencia (vízelet visszatartás) és javul a szexuális élet is.

* Ha nem jön össze a baba, érdemes nőijógára járni?
Igen. A rendszeres gyakorlás révén javul a kismedence vérellátása, a hormonháztartás kiegyensúlyozódik. A jóga kiváló stresszoldó hatása már önmagában sokszor eredményre vezet.

* Női betegségek esetén javasolt a nőijóga?
Újabb igen a válasz. A női betegségek az altest energetikájának megbomlása miatt alakul ki. Általában pangás okozza, azaz nem megfelelő a vérkeringés, tápanyagellátás vagy épp valamilyen blokk miatt nem tud megfelelően áramolni. A nőijóga enyhébb esetekben teljes gyógyulást is jozhat, ill. kiegészítő kezelésként elősegíti a gyorsabb gyógyulást, regenerációt. Ha ilyen betegséggel jössz hozzánk, kérjük jelezd az oktatónak, hogy felhívhassa a figyelmed az esetlegesen kerülendő gyakorlatokra (pl. endometriózis esetén kerülendő a fordított testhelyzet, méhsüllyedésnél a mély gugolós gyakorlatok nem javasolta).

 

Nőijóga Egyesület

Nőijóga Egyesület
Székhely és levelezési cím: 7678 Abaliget, Kültelek egyéb 12., Adószám: 8730733-1-02, Pécsi Törvényszék nyilvántartási szám: 02-02-0003543, Ügyvezető: Juhász Sarolta

Az egyesület célja:
Egyesületünk a Nőijóga mozgásprogramjának fejlesztésével és terjesztésével foglalkozik. Tagjaink ezért egy olyan szakmai közösséget hoznak létre, amely a jóga és azon belül a Nőijóga népszerűsítésével foglalkozik, valamint mind egyéni, mind közösségi szinten támogatja és szervezi az egészséges és környezettudatos életmód kialakításához kapcsolódó tevékenységeket.

Éves beszámolók:
2015 + Kiegészítő melléklet (2015)

 

 

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 2 200 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 18 900 Ft
4 hetes: 19 800 Ft
Negyedéves: 48 000 Ft

Fizetési lehetőségek,
bérletek, akciók,
kedvezmények ›

H-P 10.00-18.00:
+36706046599
HÍRLEVÉL


STÚDIÓINK

Mandala Jóga Deáktér 
1075 Bp., Károly krt. 7.
Mandala Jóga Nyugati
1132 Bp., Kresz Géza u. 27.
Mandala Jóga Liget
1078 Bp., Nefelejcs u. 58.
Mandala Jóga Újbuda
1114 Bp. Bartók Béla út 55.


VIDÉKI STÚDIÓK:
Mandala Jóga Szeged
Mandala Jóga Pécs
Mandala Jóga Debrecen

 

© Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület l Minden jog fenntartva

 

 

 

ÓRAREND l TANFOLYAM l OKTATÓKÉPZÉS

 

Kérdésed van?

09.00-17.00

 

©Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület
Minden jog fenntartva