Jógával a női harmóniáért és egészségért! A nőijóga gyakorlása a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, segíti női mivoltunk teljesebb megélését.


Női gyakorlás
Női ciklusunk során hormonjaink folyamatos változásban vannak, és ezzel együtt folyamatos változásban van a kedélyünk, energiaszintünk, nyitottságunk vagy épp befelé fordulásunk. Egy nőijóga óra épp ezért nagyon megengedő: mindenki a saját ciklusának megfelelő dinamikával merülhet bele az áramlásba. Ennek támogatásaképp nem jellemző a szigorú javítás ezeken a foglalkozásokon.


A Nőijóga hatásai
Gyakorlataink az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát, hüvely területét, a medence és a has izmait. Lazítják, mobilizálják és egyben erősítik a csípőízületet. Tanítunk görcsoldó és ciklust szabályozó gyakorlatokat, így egyensúlyba kerül a hormonális rendszer, csökken vagy megszűnik a menstruáció előtti kellemetlen tünetegyüttes (PMS). A helyes légzés elsajátítása is hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonális működéshez, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitásához.
A rendszeres gyakorlás során tudatosulnak a női szervekhez kapcsolódó érzetek, a ciklusunk alatti változások, így ezeket megértve és elfogadva tudjuk önmagunkat is jobban megérteni, elfogadni és befogadóbbá válni az állandó változásra.


Egy nőijóga órán:

* csak nők gyakorolnak
* nincs javítás
* bízz a tested ösztönösségében
* áramolj a saját ciklusod szerint
* az a szabály, hogy nincs szabály

 

Órarendi foglalkozások:
A nőijóga foglalkozások másfél órásak: ráhangolódás, átmozgatás, intenzívebb gyakorlatok, légzések, relaxáció. Bármikor, bármelyik órához csatlakozhatsz és váltogathatod, hogy épp kihez, melyik terembe mész.


Női- és kismamajóga órák a Mandala Jógastúdiókban:

HÉTFŐ
KEDD
SZERDA
CSÜTÖRTÖK
PÉNTEK
Deáktér Újbuda Deáktér Nyugati  
 
Újbuda        
       
Nyugati
Liget
Újbuda
Nyugati
 
 
Liget
   
Újbuda
   

 

 

Minitanfolyamok:
A 3-4 órás tanfolyam új lendületet ad, segít az elméleti háttér megértésében és megalapozza az otthoni gyakorlást. Többnyire egy konkrét témában tartjuk a minitanfolyamot. Tovább a minitanfolyamokhoz ›


Nőijóga oktatóképzés:

Alapfokú ismereteket nyújt, mely kezdő szintű Nőijóga foglalkozás megtartására készít fel. Javasoljuk jógaoktatóknak továbbképzésként, ill. akár önképzés céljából bármely érdeklődő nőnek. Min. egy éves jógagyakorlás javasolt a képzés elvégzéshez. Tovább a Nőijóga oktatóképzéshez ›

 

 

 

Gyakran feltett “női” kérdések

* Lehet-e menstruáció alatt jógázni?
Ha jól esik számodra a mozgás, igen. Az elengedést, az un. apána folyamatokat támogató gyakorlatok kifejezetten jólesőek ilyenkor, segítenek a görcsösség oldásában. Macskapóz, medenece körzések, lágy nyújtások, előrehajlások, csavarások javasoltak. A fordított testhelyzetek az apána ellen hatnak, így ezek végzése nem javasolt.

* Segít a nőijóga a hüvelyi gyengeségen (levegős, “pukizós” vagina)?
Igen. A medence alapot lezáró izomrétegek és a hüvely izmos fala is harántcsíkolt, “edzhető” izmokból épülnek fel. Nőijógán nagyon sok gyakorlatot végzünk ezek megerősítésére, melynek eredményeképpen megelőzhető ill. megszüntethető az inkontinencia (vízelet visszatartás) és javul a szexuális élet is.

* Ha nem jön össze a baba, érdemes nőijógára járni?
Igen. A rendszeres gyakorlás révén javul a kismedence vérellátása, a hormonháztartás kiegyensúlyozódik. A jóga kiváló stresszoldó hatása már önmagában sokszor eredményre vezet.

* Női betegségek esetén javasolt a nőijóga?
Újabb igen a válasz. A női betegségek az altest energetikájának megbomlása miatt alakul ki. Általában pangás okozza, azaz nem megfelelő a vérkeringés, tápanyagellátás vagy épp valamilyen blokk miatt nem tud megfelelően áramolni. A nőijóga enyhébb esetekben teljes gyógyulást is jozhat, ill. kiegészítő kezelésként elősegíti a gyorsabb gyógyulást, regenerációt. Ha ilyen betegséggel jössz hozzánk, kérjük jelezd az oktatónak, hogy felhívhassa a figyelmed az esetlegesen kerülendő gyakorlatokra (pl. endometriózis esetén kerülendő a fordított testhelyzet, méhsüllyedésnél a mély gugolós gyakorlatok nem javasolta).

 

Nőijóga Egyesület

Nőijóga Egyesület
Székhely és levelezési cím: 7678 Abaliget, Kültelek egyéb 12., Adószám: 8730733-1-02, Pécsi Törvényszék nyilvántartási szám: 02-02-0003543, Ügyvezető: Juhász Sarolta

Az egyesület célja:
Egyesületünk a Nőijóga mozgásprogramjának fejlesztésével és terjesztésével foglalkozik. Tagjaink ezért egy olyan szakmai közösséget hoznak létre, amely a jóga és azon belül a Nőijóga népszerűsítésével foglalkozik, valamint mind egyéni, mind közösségi szinten támogatja és szervezi az egészséges és környezettudatos életmód kialakításához kapcsolódó tevékenységeket.

Éves beszámolók:
2015 + Kiegészítő melléklet (2015)

 

 

 

 

ÓRAREND l TANFOLYAM l OKTATÓKÉPZÉS

 

Kérdésed van?

09.00-17.00

 

©Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület
Minden jog fenntartva