Gyerekjóga oktatóképzés


Gyerekjóga oktatóképzés

110 órás gyerekjóga oktatóképzés - Kezdés időpontja: 2017. október 15.

 

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik és értik a gyermekjóga gyakorlatok preventív, egészségmegőrző és rekreációs jellegét, valamint az egészséges életmódban betöltött szerepét. Bővebben a gyerekjógáról ›

Az egészségügyi dolgozók részére a képzés 10 kreditpontot ad! További információk ›

(Szakmacsoportok: 2. Gyermekápolás és gondozás, 9. Mozgásterápia és fizioterápia, 12. Védőnői ellátás, 15. Rehabilitációs és életvezetést támogató, 17. Természetgyógyászat)

A képzés a Pedagógus-továbbképzés akkreditációs rendszerébe is felkerült. További információk ›

 


Oktatóink

A képzés vezetője:

Juhász Sarolta

Hatha Jóga oktató,

Kismamajóga oktató,

Gyerekjóga oktató,

Fejlesztő pedagógus

Meghívott előadó:

dr. Lengyel Boglárka

csecsemő- és gyermekgyógyász

homeopátiás orvos

Meghívott előadó:

Laczó Sándor

Alapozó terapeuta

Meghívott előadó:

Dr. Kónya Éva
Aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos
Életmód tanácsadó
NES terapeuta
EMK (együttműködő kommunikáció) konzulens

Meghívott előadó:

Törzsök Kata
Nemzetközi Babamasszázs Oktató (CIMI), a Nemzetközi Babamasszázs Egyesület (IAIM-UK) tagja, kulturális antropológus

Meghívott előadó:

Jászberényi Éva
shiatsu-terapeuta és tanár,
tai-chi és chi-kung oktató

A Gyerekjóga oktatóképzésről

A képzés során modern pedagógia eszköztárral bővítjük a hallgatók pedagógiai attitüdjét, mint pl. erőszakmentes kommunikáció, kooperatív technikák, személyközpontú hozzáállás, melyek mélyen azonosíthatóak a jógikus szemléltettel.
A képzés célja olyan gyerekjóga gyakorlatok elsajátítása, amelyek segítik a gyermekeket a rossz testartás korrigálásában, az izmaik megszilárdítását, megerősítését. Növeli a koncentrációs képességüket, a lazítani tudást, tudatosságra nevel, növeli az ellenálló képességet, a helyes testsúly karbantartja, helyes légzést tudatosítja, alakítja az érzelmi intelligenciát. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők ismerni fogják a különböző korcsoportok igényeit és sajátosságait.
A képzés során a hallgatók betekintést nyernek az alapozó mozgásterápia rendszerébe, amely a gyermekek idegrendszeri érését segítő módszer, és egyúttal rávilágít a jóga idegrendszert fejlesztő hatására is.

Témák:

A gyerekjóga helye a jóga rendszerében • Gyerekek anatómiai, mentális adottságainak ismerete • A gyerekjóga legfontosabb ászanái • Alapgyakorlatsor Játék és gyakorlás • A légzés szerepe • Páros gyakorlatok • Eszközök használata Óravázlatok • Módszertan Segítségnyújtás és korrekciók • Gyerekjóga orvosi szemmel • Suli szamuráj (Shiatsu gyakorlatok) • Erőszakmentes kommunikáció • Érintés idegrendszeri, hormonális hatásai

Gyakorlatok:

Testtartást javító gyakorlatok Lazító, nyújtó gyakrlatok Csavarások Erősítő gyakorlatok Feszültségoldó gyakorlatok Flexibilitást növelő gyakorlatok Fordított testhelyzetű gyakorlatok Koncentráció fejlesztő gyakorlatok Relaxációs pózok Légzőgyakorlatok

 


Információk

 

110 óra: 72 tanfolyami óra + 10 alkalom óralátogatás (20 óra) + 2 alkalom hospitálás (4 óra) + 14 óra e-learning.

IDŐPONTOK: 2017. okt. 15., nov. 5., nov. 19., dec. 3., dec. 17., 2018. jan. 7., jan. 21., feb. 4.

HELYSZÍN: Mandala Jóga Liget és Mandala Jóga Nyugati

JELENTKEZÉSI FELTÉTEK: jógaoktató vagy pedagógus végzettség

DÍJA: 128.000 Ft (előleg: 15.000 Ft – jelentkezéskor • 1. részlet: 40.000 Ft - 2017. október 15-ig • 2. részlet: 40.000 Ft - 2017. november 15-ig • 3. részlet: fennmaradó összeg - 2017. december 15-ig)

Vizsgadíj: 9000 Ft (vizsga előtt)

 

A képzés díja tartalmazza a helyszín és az oktatók díjait, a jegyzet és a hospitálás költségeit, továbbá az e-learning felület használatát. A képzés díja nem tartalmazza a kötelező óralátogatások költségeit, amelyek helyszínét a tanfolyam vezetőjével kell egyeztetni.

FIZETÉSI FELTÉTELEK


 

A minőségre 100% garanciát vállalunk! Amennyiben az első tanfolyami napon nem lennél megelégedve az általad tapasztaltakkal, a helyszínen visszaigényelheted a teljes befizetett tandíjat indoklás nélkül!

A tanfolyamot a Nőijóga Egyesület indítja, amely lehetőséget kínál a képzések kedvezményes elvégzésére: pályázati feltételek »

Kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal: oktatas@mandalajoga.hu 

Jóga alapú mozgásprogram a NAT-ban

2013. szeptemberétől új Nemzeti Alaptanterv (NAT) szabályozza az iskolai testnevelés tartalmát is. Az új tantervi filozófia hangsúlyosabban kezeli az egészségcélokat, részletesebben és fókuszáltabban szabályozza, valamint határozza meg a kognitív ismeretanyagot, az emocionális és szociális fejlesztést lehetővé tevő feladatokat.

Ezt támogatandó a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) hívta életre a TESI (Testnevelés az Egészségfejlesztésben Stratégiai Intézkedések) elnevezésű projektet, amely az Európai Szociális Alap és a magyar állam társfinanszírozásával valósult meg.

A gyakorlati-módszertani támogatás keretén belül az MDSZ 7 könyvet és 6 oktatófilmet készített, amely gyakorlati segítséget nyújt az új tanterv alkalmazásában. Az oktatóanyagok elkészítésekor olyan területekre koncentráltak, amelyek a tradicionális magyar pedagógusképzési és -továbbképzési rendszerben eddig kevéssé voltak hangsúlyosak, megváltozott tartalommal vagy kontextusban érhetők tetten, vagy egészen újszerűek. Ilyennek tekinthetők például a tanulóközpontú oktatási stratégiák, a taktikaorientált játékoktatási modell, a stresszkontrol és relaxáció, a táncoktatás, a jóga, az egészségnevelési segédanyagok, vagy éppen az általános ügyességfejlesztés.

 

A jóga alapú mozgásprogramot a Mandala Jógastúdiók gyerekjóga oktató képzésének vezetője, Juhász Sarolta állította össze.

A Jógakönyv megtekinthető itt

A TESI kiadványokról:
http://www.mdsz.hu/tesi/tesim-kiadvanyok/

A képzésen résztvevők értékelését itt lehet letölteni.

  

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 2 200 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 18 900 Ft
4 hetes: 19 800 Ft
Negyedéves: 48 000 Ft

Fizetési lehetőségek,
bérletek, akciók,
kedvezmények ›

H-P 10.00-18.00:
+36706046599
HÍRLEVÉL


STÚDIÓINK

Mandala Jóga Deáktér 
1075 Bp., Károly krt. 7.
Mandala Jóga Nyugati
1132 Bp., Kresz Géza u. 27.
Mandala Jóga Liget
1078 Bp., Nefelejcs u. 58.
Mandala Jóga Újbuda
1114 Bp. Bartók Béla út 55.


VIDÉKI STÚDIÓK:
Mandala Jóga Szeged
Mandala Jóga Pécs
Mandala Jóga Debrecen

 

© Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület l Minden jog fenntartva

 

 

 

ÓRAREND l TANFOLYAM l OKTATÓKÉPZÉS

 

Kérdésed van?

09.00-17.00

 

©Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület
Minden jog fenntartva